Aktiviteter vinter

GÅ PÅ SKI

Fine, oppkjørte løyper rundt Elgå.

Det er fine muligheter å gå på ski direkte fra Båtstø. Det er oppkjørte løyper både i skogen og helt til fjellet. I snaufjellet kan man gå korte/lange toppturer. Elgåhogna  1460moh, Store Svuku 1416moh,  eller bare gå innover de rolige viddene. For den som ikke er så glad i bakker, kan det være et alternativ å gå på Femund-isen. Her er det ikke kø i skiløypene. Kanskje får du se flokker av rein, elg eller rådyr.

Nærmeste alpinbakke: Grøvelsjøen, 25km. Idrefjäll: 60 km. Trysil 120 km

Flokk med reinsdyr på fjellet.

 

SE PÅ ELG

 

Det er mye elg i området om vinteren. Den trekker inn  nordfra og østfra pga bedre snøforhold i dette området. For å unngå for mye skade på skogen, fores elgen i perioden jan – april. Det er lett å se elg om vinteren. Om sommeren er elgen mye mer spredt, slik at det ikke er lett å se den.

 

 

 

 

Elg på foring.

 

 

 

 

 

ISFISKE

Fin fangst.

For den som liker isfiske, er sesongen lang. Isen legger seg på de minste vannene i november. Femund får is ca rundt jul. Isen forsvinner vanligvis i midten av mai. Så her er pilkesesongen lang. Det kan være virkelig flotte vinterdager i april.

 

 

 

 

Pilking på Femundsisen like utenfor Båtstø

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KITING

Kiting kan være en fin aktivitet å utføre på Femundsisen.

 

Det kan være veldig fint å kite på isen på Femund. Det er nesten alltid mer eller mindre vind om vinteren. Eget utstyr må medbringes.

 

 

 

KJØRE HEST

Hesteekvipasjer på vei inn på Båtstø

Det er fullt mulig å ta med egen hest for riding eller kjøring. Vi har stall hvor det er plass til 4-5 hester. Det er også muligheter for stallplass på nabogården. Om vinteren er det fint å kjøre til Svukuriset eller den gamle postruta over Femund. Den veien kjøres opp i begynnelsen av mars hvert år.

Inne i Nasjonalparken er det ikke tillatt å ri, kun kløving.

KJØRE SNØSCOOTER

Vi har direkte tilgang til snøscooterløyper. Det er over 20 mil sammenhengende snøscooterløyper i Engerdal.

Translate »