Om oss

 

Vertsskapet Tove og Bjørn Arvid.

Nordre Båtstø er en av de eldste gårdene som ligger inne i Elgå-vika. Her ble det fast bosetting rundt 1750. Naturen her har i alle tider vært rik på fisk og vilt slik at dette har vært en stor ressurs for befolkningen.

På Båtstø var det både ku, geit, sau, hest og høner helt fram til ca 1970. Da ble  tradisjonell gårdsdrift lagt ned og vi fant ut at vi ville dele litt av den storslåtte naturen vår med andre som ønsket å komme hit å oppleve stillhet og rekreasjon. Flere av de gamle småhusene som tilhørte gården ble satt i stand til enkle hytter som ble plassert i skogkanten med fin utsikt til sjø og fjell. Hit har mange funnet veien i årenes løp. Nye vennskap har blitt knyttet på tvers av nasjonaliteter og mange har vært faste gjester her i 25 – 30 år.

Dette er er et ypperlig utgangspunkt for vandreturer i Femundsmarkas helt spesielle natur, for fiske i områdets utallige fiskevann, eller for deltagelse i de mange aktivitets- og opplevelsestilbudene du finner i Femund- Engerdal. I dette området holder også Norges sørligste samer til.

Vi har båt med eller uten motor til leie.

Hos oss kan du overnatte i hytter, bobil, campingvogn eller telt.

 

Det gamle fjøset på gården ble ombygd til fellesrom i 2014, «Fjøsstuggu». Dette kan våre gjester fritt benytte til å gå inn å fyre på peisen, lese bok fra vårt lille bibliotek, eller koble seg på gratis WiFi. Dette kan være et godt tilbud på kalde kvelder for gjester som bor i telt. Hvis man er flere kjente som reiser sammen er dette fint å bruke til å samles.

Det er også mulig å leie «Fjøsstuggu» til lukket, privat sammenkomst.

Noen ganger arrangerer vi Pub i Fjøsstuggu.

Her kan man slappe av i fred og ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skoleklasse på 160 elever på skoletur 2016.

Hos oss ligger det godt tilrette for større eller mindre grupper. Vi har hatt alt fra skoleklasser til firmaturer. Noen kan bo i hytter og noen kan bo i telt eller campingvogn. Fjøsstuggu kan da brukes til samling og aktivitet. Vi er behjelpelig med å legge tilrette på forespørsel.

 

 

 

 

 

 

Idyllisk i båthavna.

I 2016  fikk vi anlagt vår egen båthavn med bryggeplasser. Nå kan våre gjester ta
med egen båt som fortøyes i ly for vær og vind i synlig nærhet fra plassen. Dette er en nødvendighet da det er rikelig med stein i sjøen,  og ofte hard vind på Femund. I dette området kan man også nyte de nydelige solnedgangene samtidig som man koser seg ved bålpanna.

 

 

Fiskebåt i solnedgang over Femund.

 

Translate »