Aktiviteter sommer

FISKE

Brygga ved Båtstø

Femundområdet er et eldorado for den som er glad i sportsfiske. Hos oss er det mulighet for å leie båt med eller uten motor for prøve fisken på Femund. For den som har egen båt, kan man sjøsette den her hos oss og leie båtplass i vår egen lille båthavn. Man kan også fiske fra land. De vanligste fiskeslagene man kan få på stang i Femund er ørret og røye.

Fiskebåter på Femund.

Langs bilveien inn til Elgå, kan man se mange fiskevann. Alle disse er det fint å fiske i.

 

 

 

 

 

For mange er det et stort mål å dra inn i Femundsmarka Nasjonalpark for å fiske. Her er et eldorado av fiskevann. Båtstø er et fint utgangspunkt, enten man vil gå de ca 20km inn til marka, eller man vil padle på Femund ca 15 km inn til Røa. En god opplevelse er det å ta passasjerbåten Fæmund ll til Haugen eller Røa.

 

 

TUR MED FÆMUND ll

Fæmund ll passerer Båtstø på vei inn til Elgå brygge.

Den over 100 år gamle båten Fæmund ll går hver dag fra nordenden av Femund til Elgå og tilbake. Fra Elgå kan man reise til første stoppested, Revlingen. Herfra kan man gå 4 km til DNT-hytta, Svukuriset. Derfra kan man følge merket sti tilbake til Elgå, 9km. Det er også mulig å sykle eller leie sykkel hos oss og sykle tlbake. Hvis man vil dra på tur inn i nasjonalparken, Femundsmarka, tar man Færmund ll til Haugen eller Røa.

 

Fæmund ll ved Elgå brygge.

I juli er det muligheter for minicruise på Femund. Da går båten en to-timers rundtur fra Elgå, inn til Buvika på vestsiden av Femund, og tilbake. Hvis det er fint vær er det flott å sitte på dekk og se den storslåtte naturen rundt Femund. Eller man kan sitte inne i båtens salong og nyte forfriskninger og lokal mat

 

 

 

.

VANDRING

Terrenget rundt Båtstø/ Elgå er rolig og fint for vandring i skog eller fjell. Her finnes mange merkede stier. Det er ca 4 km gjennom åpen furuskog opp til snaufjellet. Derfra kan man gå milevis uten å se andre mennesker. Kanskje ser man små reinflokker, eller hvis man er heldig, kan man se elg. Den høyeste fjelltoppen på østsiden av Femund, er Elgåhogna 1460 moh.  Det finnes også mange andre mindre topper. Det er lett terreng som de fleste kan gå i.

 

 

 

 

 

Utsikt fra Brennhammeren mot Femund

 

 

Flott utsikt over Femund fra Brennhammeren

SYKLING

Det finnes fine muligheter for sykling i vårt område. Vi har sykler til leie, og Femundsmarka Nasjonalparksenter har også sykler i flere størrelser til utleie. Fra Elgå kan man sykle på grusvei ca 11km til DNT hytte Svukuriset. Der er det mulighet for å kjøpe lunsj. Vil man ha en tur med variasjoner, kan man ta med sykkelen på Fæmund ll til Revlingen, og så sykle 4 km til Svukuriset, og deretter sykle på veien hjem (11km).

PADLING

Det er flotte muligheter for padling på Femund. Det er å anbefale at man har noe erfaring, da det kan blåse opp veldig fort, og bølgene blir fort veldig store. Vi ser at mange av våre gjester har med seg egen kano eller kajakk, og padler på Femund. http://Femund Friluft leier ut kanoer.

Mange har med egen kano/kajakk. Båtstø Camping er flott utgangspunkt for padling på Femund.
Translate »